Taggmärkning

Taggmärkning

Hej och välkommen till taggmärknings informationen. Här hittar du information och hjälp när det gäller taggmärkningsprojektet som Jokkmokks LBC AB och Jokkmokks Kommun startat under 2011.

Målet
Målet för projektet är att RFID märka alla sopkärl i Jokkmokks kommun. Första steget i projektet är att be våra kunder sätta en etikett på sitt/sina sopkärl. På etiketten finns en streckkod, ett anläggningsnummer, storlek på kärlet och en fastighetsbeteckning.

I steg två kommer vi att montera själva RFID taggen på sopkärlen. Taggen ser ut som en svart plastbricka och blir monterad på framsidan av ditt/dina kärl. När vi hämtar dina sopor läser sensorer på sopbilen av taggens id-nummer vilket gör att sopbilspersonalen på elektronisk väg kan se att de hämtar rätt sopor och att du fått ditt/dina kärl tömda. Tillsammans med denna etikett kan vi göra en korrekt debitering till dig som kund.

 

Så här gör du för att märka kärlet
• Kontrollera att informationen på etiketten du fått med posten är korrekt
• Torka ren området där etiketten ska sitta (Höger sida när du står framför ditt sopkärl)
• Dra loss skyddsfolien från etiketten och tryck/stryk fast etiketten så att den sitter ordentligt

Om uppgifterna på etiketten inte stämmer eller om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.

 

Tappat bort dina etiketter?
Har dina sopkärlsetiketter förkommit av någon anledning ber vi dig kontakta oss så ordnar vi fram nya.

 

Om du inte sätter någon etikett på ditt sopkärl
Om du är förhindrad på något sätt att sätta fast etiketten på din soptunna så är det viktigt att du hör av dig till oss. Om du inte hör av dig och din soptunna inte har någon etikett så kommer den heller inte att tömmas av vår personal. Observera att du fortfarande kommer att få betala renhållningstaxan som vanligt, eftersom du redan finns registrerad som kund hos Jokkmokks Kommun.

 

Vanliga frågor och svar
Här kommer några vanliga frågor och svaret på dessa. Förhoppningsvis hjälper detta dig att hitta det du letar efter, om inte så är du välkommen att kontakta oss för mer information.

 

Fråga: När är sista dagen jag måste ha satt fast min etikett på mitt/mina kärl?
Svar: Du måste sätta fast etiketten så fort som möjligt på ditt/dina kärl, gärna redan första dagen du erhåller informationen. Vi kommer att acceptera en vecka (7 dagar) eller en tömning utan etikett, vilket som kommer först. Om du exempelvis har soptömning varannan tisdag och mottar etiketten dagen innan, så har du 15 dagar innan din etikett måste vara fastklistrad på ditt/dina kärl.

 

Fråga: Jag har bara fått två etiketter, men jag har fler tunnor som måste märkas, vad gör jag nu?
Svar: Du får bara det antalet etiketter som vi har registrerat att du har tunnor. Om du har fler kärl så måste du registrera dessa hos oss för att få extra etiketter. Observera att kärl utan etikett inte kommer att RFID märkas eller tömmas då vårt datorsystem tar över.

 

Fråga: Mitt kärl har gått sönder, hur gör jag med RFID märkningen nu?
Svar: Om ditt kärl gått sönder så kommer vår personal att byta ut dina etiketter och RFID taggen. Du bör ta kontakt med oss så fort som möjligt och informera om problemet som uppstått. RFID taggen från din trasiga tunna raderas automatiskt från vårt system och kommer att förhindra att kärlet töms i framtiden.

 

Frågor angående taggmärkningen kan riktas till support@jokkmokkslbc.se via telefon till 0971-589 80 eller som en kommentar här nedanför.